Buitenshuis verlichten: zo creëer je gezellige buitenruimtes


Je hebt het vast wel eens meegemaakt, dat magische moment waarop je een buitenruimte betreedt die perfect is verlicht. Het is alsof je een andere wereld binnenstapt, een unieke dimensie waarin de alledaagse realiteit plaatsmaakt voor een gezellige, sfeervolle omgeving. Het geheim? Goede buitenverlichting ideeën en een slim buitenruimte ontwerp.

Waarom buitenshuis verlichten?

Buitenshuis verlichten is niet alleen belangrijk vanuit praktisch oogpunt, het is ook een creatieve uitdaging. De juiste verlichting kan een buitenruimte transformeren tot een gezellige, sfeervolle plek waar je graag tijd doorbrengt. Het is alsof je een extra kamer aan je huis toevoegt, een kamer zonder muren, die naadloos overgaat in de natuur. Dit is het ultieme doel van het creëren van gezellige buitenruimtes.

Hoe creëer je gezellige buitenruimtes?

Het antwoord op deze vraag ligt besloten in twee belangrijke concepten: Buitenshuis verlichten en buitenruimte ontwerp. Als specialisten in verlichting en terrasverlichting ideeën, heeft Europ Electric enkele tips samengesteld voor het creëren van gezellige buitenruimtes.

Buitenshuis verlichten: een spel van licht en schaduw

Het belangrijkste element in de creatie van gezellige buitenruimtes is zonder twijfel de verlichting. Een goed lichtontwerp kan een ruimte volledig transformeren, waardoor een gewone plek verandert in een gezellige, uitnodigende ruimte. Maar hoe doe je dat precies? Er zijn verschillende strategieën en buitenverlichting ideeën die je kunt gebruiken:

 • Algemene Verlichting: Het is belangrijk om de hele ruimte gelijkmatig te verlichten. Dit kan gedaan worden met behulp van LED-buitenverlichting, zoals lampen of schijnwerpers, die op strategische punten worden geplaatst.
 • Accentverlichting: Hiermee kunt je specifieke delen van de tuin of het terras accentueren, zoals een plant, een standbeeld of een bijzondere boom.
 • Sfeerverlichting: Deze verlichting creëert een gezellige, warme sfeer. Denk hierbij aan lantaarns, lichtslingers of kaarsen.
 • Functionele Verlichting: Dit type verlichting is vooral praktisch en gericht op veiligheid. Denk aan het verlichten van paden, trappen of deuren.

Buitenruimte ontwerp: een kwestie van planning

Een goed buitenruimte ontwerp is net zo belangrijk als de juiste verlichting. Het is essentieel om vooraf na te denken over de functie van de ruimte en deze dienovereenkomstig in te delen. Enkele belangrijke aspecten om in gedachten te houden zijn:

 • Functie van de Ruimte: Wordt de ruimte gebruikt om te ontspannen, te dineren, te spelen, te tuinieren of te zwemmen? De functie van de ruimte zal grotendeels bepalen hoe je deze indeelt en verlicht.
 • Positie van de Elementen: De positie van de elementen in de ruimte speelt een grote rol in het ontwerp. Denk aan de positie van meubels, planten en decoraties, maar ook aan de positie van de verlichting.
 • Verhoudingen: Zorg ervoor dat de afmetingen van de verschillende elementen in balans zijn. Een grote tuin met alleen kleine meubels en verlichting kan bijvoorbeeld uit balans voelen.
 

Verlichting | Europ Electric

Sfeervolle verlichting voor binnen en buiten.

Europ Electric: jouw partner voor buitenshuis verlichten

Bij Europ Electric begrijpen we hoe belangrijk verlichting is in het creëren van gezellige buitenruimtes. Als specialist in duurzame buitenverlichting, LED-buitenverlichting en decoratieve buitenverlichting, bieden wij een breed scala aan producten en diensten om je te helpen bij het creëren van de perfecte buitenruimte.

Ons assortiment omvat een breed scala aan buitenverlichting ideeën voor elke smaak en budget. Of je nu op zoek bent naar eenvoudige, functionele verlichting of naar high-end designverlichting, wij hebben de oplossing voor jou.

Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen.

Europ Electric: Alles voor elektriciteit, verlichting, boilers en domotica.

 • Email: info@europelectric.be
 • Contact nummer: +32 89 35 05 06
 • Adres: Hasseltweg 199, 3600 Genk
 • Website: Europ Electric
 • Openingstijden: Maandag tot Vrijdag: 08:00 - 18:00, Zaterdag: 10:00 - 16:00, Zondag: Gesloten

Bij Europ Electric streven we naar klanttevredenheid en kwaliteit. Met onze ervaring, expertise en uitgebreid assortiment kunnen we aan al jouw elektrische behoeften voldoen.

 

Contact | Europ Electric

Bel of mail ons met duidelijke vermelding van je werfadres en telefoonnummer.

Meest recente posts

Schrijf je hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Heb je vragen of wil je een project starten? 

Wij staan klaar voor jou!

Contacteer ons